CURS DE SUPORT VITAL BÀSIC (SVB) I ÚS DEL DESFIBRIL·LADOR (DEA) – 30 DE MAIG TARDA

suport-vital
13
Mar

CURS DE SUPORT VITAL BÀSIC (SVB) I ÚS DEL DESFIBRIL·LADOR (DEA) – 30 DE MAIG TARDA

RESUM

El curs de SVB + DEA que s’imparteix a la prestigiosa Escola de Monitors de Barcelona, prepara a l’alumne per intervenir de manera segura davant d’algú que ha tingut un accident/incident de salut capacitant-lo per saber actuar. Titulació oficial tramitada per la Generalitat de Catalunya (Departament de Salut) – Nivell 2 Per mitjà d’aquest curs l’alumne aprendrà a realitzar el suport vital bàsic (SVB) en pacient amb aturada cardiorespiratòria que ho requereixin. Aplicar el desfibril·lador extern automàtic (DEA) en pacients amb aturada cardiorespiratòria que ho requereixin.

Horari: Diumenge de 15:00 a 21:00h

Data inici: 30-05-2021

Data finalització: 30-05-2021

Tipus: Presencial

Lloc: Aula Escola de Monitors ; Carrer Pallars 390 – 08019 Barcelona

Hores lectives: 6 hores

Titulació: Titulació oficial en SVB i DEA (Nivell 2)

Preu: 125 €

OBJECTIUS GENERALS

Realitzar el suport vital bàsic (SVB) en pacients amb aturada cardiorespiratòria que ho requereixin. Aplicar el desfibril·lador extern automàtic (DEA) en pacients amb aturada cardiorespiratòria que ho requereixin. Durada: 6 hores presencials Destinataris: Professionals, voluntaris i estudiants que en l’exercici de les seves tasques es poden trobar amb pacients en situació d’aturada cardiorespiratòria, treballadors amb responsabilitat a les empreses en aspectes de prevenció de riscos laborals, i ciutadans que vulguin adquirir competències en la pràctica de SVB i DEA. Per tal de complir la normativa actual, la formació ha de ser acreditada per el Consell Català de Ressuscitació (òrgan competent a Catalunya de la reanimació), el personal que supera el curs amb èxit anirà inscrit al Institut d’Estudis de la Salut. L’empresa que realitza la formació, haurà de ser: centre formador autoritzat per l’Institut d’Estudis de la Salut, centre col·laborador amb Consell Català de Ressuscitació. El personal instructor haurà de ser també membre del CCR i l’empresa ha de disposar de director de curs establert també per CCR.

TEMARI

Teòric: 0. Introducció 1. Causes i lloc més comuns de l’aturada cardiorespiratòria. 2. La cadena de supervivència. 3. Reconeixement de la situació. 4. Activació del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) (112). 5. Importància de la ressuscitació cardiopulmonar (RCP) de gran qualitat. 6. Què és i per a què serveix un DEA. 7. Seguretat en la utilització del DEA. 8. Aspectes legals. 9. Algoritmes d’actuació amb DEA i sense DEA de l’European Ressuscitation Council. Pràctic: 1. Seguretat en l’escenari. 2. Valorar la consciència. 3. Obrir la via aèria amb la maniobra front-mentó. 4. Valorar si la persona respira amb normalitat. 5. Activar el SEM (112). 6. Efectuar compressions toràciques de gran qualitat. 7. Efectuar ventilacions de rescat. 8. Alternar compressions i ventilacions. 9. Efectuar una seqüència de ressuscitació completa. 10. Posició lateral de seguretat. 11. Conèixer com és el DEA. 12. Col·locar correctament els pegats 13. Com utilitzar correctament i amb seguretat el DEA. 14. Simulacions pràctiques integrades de SVB amb DEA i sense DEA.

TITULACIÓ QUE S'OBTÉ

Certificació oficial per la Generalitat de Catalunya (Departament de Salut) - Nivell 2 Expedida pel Consell Català de Ressuscitació CCR, amb el reconeixement de l’European Resuscitation Council (ERC).

AVALUACIÓ

L’alumne ha de realitzar una seqüència completa d’RCP de gran qualitat, de 2 minuts. L’alumne ha de realitzar una desfibril·lació́ abans de 90 segons d’iniciar la ressuscitació. PREUS: El curs té un cost de 125€ /persona. El preu inclou: Tramitació de dades de l’alumne, registres i certificats oficials, material docent, manual del CCR per cada alumne.
125,00 €

Curs

Nom i cognoms*

Correu electrònic*

Telèfon*

NIF*

Data de Naixement (DD/MM/AAAA)*

Adreça*

CP*

Població*

He llegit i accepto la política de privacitat.
M'agradaria rebre les novetats i descomptes exclusius per e-mail. Puc donar-me de baixa quan vulgui.