ESTEM PROGRAMANT ELS NOUS CURSOS DE Pre-Monitor/a de Lleure, EN BREUS ELS TROBAREU A LA WEB. GRÀCIES

premonitors-de-lleure
02
Jun

ESTEM PROGRAMANT ELS NOUS CURSOS DE Pre-Monitor/a de Lleure, EN BREUS ELS TROBAREU A LA WEB. GRÀCIES

RESUM

El Curs de Pre-monitors que s’imparteix a la prestigiosa Escola de Monitors de Barcelona prepara a l’alumne per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, adreçat a persones entre 15 a 17 anys que volen participar en una entitat d’esplai i necessiten una orientació global i una reflexió integradora entorn del treball.

OBJECTIUS GENERALS

Fomentar la il·lusió per ser Premonitor/a
Ajudar a aquests nois i noies -adolescents- a esdevenir éssers humans «sòlids» per poder transmetre quan estiguin fent d’ajudants als monitors/es i directament amb els nens i nenes la seva coherència personal/emocional.
Desenvolupar la responsabilitat, la co-responsabilitat i la cooperació
Despertar o fomentar encara més: la imaginació, la creativitat i l’acció
Un nen/a, i això què és: Fomentar la creació del vincle amb els nens i la responsabilitat

TEMARI

ORDRE DE LES SESSIONS:
Sessió 1: Educar en el lleure i en valors
Sessió 2: La figura del monitor i competències bàsiques
Sessió 3: Els infants
Sessió 4: Estructura d’activitats fonamentals
Sessió 5: Eines de treball- expressió plàstica, oral i corporal (tallers, manualitats, danses, cançons i contes)
Sessió 6: Eines de treball- els jocs i les dinàmiques
 
CONTINGUTS:
1. Educar en el lleure: Què és? Com ho entenem a l’Escola de Monitors? D’on neix el lleure educatiu? Quina relació directe té a l’escola a través de les activitats no curriculars.
2. La figura del Premonitor: Drets i deures com a voluntari. Què pot fer un Premonitor? com ajuda al monitor? com s’organitza un equip de monitors/es?
3. Competències bàsiques: L’autoconeixement, el treball en equip, la creativitat, la responsabilitat i la gestió d’emocions.
4. Els Valors: Què significa aquesta paraula? Com construïm els valors? Valors importants com a persona que vol educar en el lleure a nenes i nens
5. Els infants: Conceptes bàsics de com evolucionen
6. Estructura d’activitats fonamentals: Anem de colònies, campaments, ruta, etc… Com funcionen? Com podem participar del lleure, com a monitores/s acompanyants a les activitats de lleure o a les entitats, breu introducció de com s’organitza una entitat.
7. Eines de treball: Jocs, dinàmiques, manualitats, tallers, cançons, danses, contes…. Aprendre a desenvolupar diferents llenguatges artístics sense vergonya o amb la mínima tolerable. Obtenció de recursos bàsics; distinció segons les edats; materials que s’utilitzen.

TITULACIÓ QUE S'OBTÉ

Aquest curs està certificat per l’Escola de Monitors de Barcelona.

80,00 €